ADHD en aanverwanten

ADHD en aanverwanten

Hier is al veel over gezegd. In de media in de boeken op scholen en nog veel meer plekken.
En toch zijn we er nog niet over uitgesproken.

Er zijn ook veel mogelijkheden om er mee om te gaan.
Mijn manier is, behandelen met cranio sacraal therapie, bewust worden voor zowel de persoon zelf als zijn of haar omgeving, cognitieve training samen met de hond.

Cranio sacraal therapie is er in de basis op gericht om blokkades op te heffen en meer verbinding te maken met je eigen lijf. Blokkades kunnen opgelopen zijn door verschillende oorzaken. Zoals bv zwangerschap en bij de geboorte, door verschillende vormen van trauma, voeding die niet bij je past, scheiding, verlaten zijn, en zo zijn er nog wel meer oorzaken te benoemen.

Dit alles blokkeerd het oorspronkelijke evenwicht. Zo kan dat tot veel klachten lijden. En ook verschijnselen van ADHD en aanverwanten laten zien.
1 van de belangrijke fysieke oorzaken is dat de hersenhelften niet optimaal samen werken. En dat geeft onrust. Door de cranio behandeling kan dat worden verholpen.
Wanneer de persoon bv als baby een voorkeurshouding heeft gehad dan zit er een blokkade in het achterhoofd en dan stroomt het niet optimaal. Het lichaam reageert daar op. En ieder mens reageert daar op zijn manier op. Druk gedrag en niet kunnen focussen zijn daar ook uitingsvormen van.

Door het zelfgenezend vermogen aan te spreken en hiermee het oorspronkelijk evenwicht te herstellen kan iemand weer leven wie die is.

Bewustwording gaat voor een deel ook mee in de behandeling met de cranio sacraal. En ook zijn er wat oefeningen die dit proces ondersteunen en versterken.
Wat kun je thuis doen of als je naar school gaat of je sport enz.
En fysieke oefeningen om dat te ankeren.
Met name wanneer het om kinderen gaat is het belangrijk dat de ouders en zijn directe omgeveing ook handvatten krijgt.
Hoe ga je om met een kind die zich zo autentiek presenteerd.
Vooral wat kan wel! Dat is altijd een belangrijke schakel. De kinderen horen zoveel wat allemaal niet mag! En daar zijn ze immuun voor geworden. Ze willen graag van je horen wat wel kan. Duidelijkheid wat zijn mijn grenzen.

En dat is een prachtige training met de hond erbij. Samen gaan we op ontdekking hoe je met een hond kan spelen en wandelen en verzorgen.
Al die onderdelen kunnen ook weer ingezet worden in het dagelijkse leven.
Die komen in je sociale leven allemaal weer terug. Oefenen met een hond is leuk en speels en wordt niet ervaren als therapie.

Een kennismaking vooraf is mogelijk.