Cranio-sacraal voor uw hond

Honden hebben eveneens het hele cranio sacrale systeem,
hersenen, ruggenmerg met de dura mater als beschermend vlies eromheen en het hersenvocht wat er tussendoor vloeit. Omgeven door botten, de schedel = cranium, wervelkolom, heiligbeen = sacrum.

Vanuit de middenhersenen komt het hersenvocht in beweging door een pomp en de cellen krijgen continu vers vocht en een wisselwerking van bloed, lymfe, bindweefsel. Celstofwisseling, voeding erin afval stoffen erruit die afgevoerd wordt uit het lichaam. Het hele lichaam beweegt door het ritme van de pompbeweging.

Wanneer het stagneert kan dit allerlei klachten gaan ontwikkelen. Het verzwakt het immuunsysteem.
Dit kan veel oorzaken hebben. En diverse aandoeningen geven.
Omdat de therapie werkt op het zelfregulerend vermogen is er eigenlijk niets te noemen waar het niet op werkt.

Door middel van een zachte aanraking volg ik het ritme van het zenuwvocht. Zo komt het systeem weer in beweging en kan het lichaam weer helen.

De hond kan zich volledig ontspannen tijdens de sessie soms vallen ze in slaap. Dit komt door stillpoint. Dan ligt even het hele systeem stil en is de heling optimaal. Het lichaam kan ook in ontwindingsproces komen. Het weefsel wil volledig zijn spanning kwijt en door begeleiding via cranio sacrale ritme gaat het bindweefsel zijn spanning verliezen. Het lijf volgt die ontlading door te bewegen.
En waar het dan op neer komt is dat het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

Een behandeling kan bij diverse klachten ingezet worden. En ook na een ongeval of trauma.
De behandeling kan bij mij in de praktijk plaats vinden.
Mocht het wenselijk zijn kom ik ook aan huis.