Cranio-sacraal therapie

Je lichaam liegt nooit !

Cranio-sacraal therapie, een zachte aanraking met diepe werking.

Gericht op het zelf herstellend vermogen van het lichaam, wat ingezet kan worden bij klachten en voor de ontspanning.

Cranio-sacraal is een natuurlijke holistische behandelwijze, waarmee we ons oorspronkelijke natuurlijke evenwicht herstellen of versterken. Ook wordt ons immuunsysteem weer alert en actief.
We zijn dan ontspannen, levenslustig en vitaal. We maken gebruik van de enorme intelligentie van ons lichaam, die heel veel verder gaat dan de intelligentie (IQ) van ons denken. Op de behandeltafel zak je al gauw weg in een diepe ontspanning die veel lijkt op meditatie. Je denken staat even stil.
In die diepe ontspanning kunnen de lichaamscellen en vooral de hersencellen zich ontdoen van afvalstoffen. Het lichaam wordt gestimuleerd ze via de nieren uit te scheiden. Beschadigde cellen worden hersteld of vervangen door nieuwe en het immuunsysteem krijgt extra energie.
Cranio-sacraal is geschik voor baby, kind, volwassene en dier.

De naam is een verwijzing. Cranio staat voor schedelbeenderen en sacrum voor heiligbeen. Hiertussen loopt de wervelkolom en die wordt beschermd door vliezen en het bindweefsel waarbinnen een vloeistof circuleert. Deze tezamen beschermen het zenuwstelsel.
Net als de bloedsomloop een eigen ritme en pompsysteem heeft, zo heeft het cranio-sacrale vocht ook zijn eigen ritme vanuit een pompsysteem in de middenhersenen. Het ritme is voelbaar in het hele lichaam.

Voor wie

De behandeling is voor iedereen geschikt.
Dat betekent dat er al vanaf de geboorte tot aan het stervensproces met cranio-sacrale behandeling gewerkt kan worden.
Vanaf de geboorte omdat er tijdens de geboorte veel druk op het schedeltje komt en ondersteuning in herstel wenselijk is, of daadwerkelijk iets rechtgezet moet worden.
En bij het stervensproces om pijn te verlichten, en om het leven los te laten.

Cranio-sacrale behandeling kunnen in veel gevallen verlichting en verbetering geven zoals;

  • Rugklachten
  • Whiplash
  • Chronische klachten Leerproblemen
  • Hoofdpijn cq migraine
  • Depressie
  • Sinus problemen cq hooikoorts
  • Maag- darmproblemen
  • Energiegebrek
  • Gewrichtsklachten

Omdat cranio-sacraal op alle niveau`s doorwerkt (fysiek,emotioneel,psychisch) is er eigenlijk geen gebied te noemen waar de behandeling niet ingezet kan worden.